У Краснодарі завідуюча дитсадка примусила хлопчика цілувати землю за «нелюбов» до Росії

13:15, 02.05.2019
У Краснодарі завідуюча дитсадка примусила хлопчика цілувати землю за «нелюбов» до Росії

"На коліна, покидьок, я сказала! Цілуй землю, яка тебе годує і поїть", - кричала завідуюча на хлопчика (кадр відео)

У Краснодарі завідуюча дитячим садком "Зірочка" змусила дитину стати на коліна і цілувати землю на знак покарання за те, що той, за її словами, не любить Росію.
 
"На коліна, покидьок, я сказала! Цілуй землю, яка тебе годує і поїть", - кричала жінка.
 
Інцидент, знятий перехожими 1 травня, був викладений на YouTube. На кадрах видно, як завідуюча дитсадком грубо ображає дитину, а інших вихователів обзиває "тварюками" за відсутність патріотизму і неправильну, на її думку, виховання дітей.
 
"Де наша моральність? Де наше моральне виховання, якщо вам дитина каже, що він ненавидить росіян і Росію?" - гнівно запитує жінка.
 
За повідомленням Telegram-каналу Baza, завідуюча дитсадком "Зірочка", "досвідчений педагог, яка навіть потрапила в рейтинг викладачів Краснодарського краю". За її словами, дитина, яку вона покарала, складний, йому п'ять років, його сім'я переїхала в місто з "однієї з південних республік", і він відразу почав ображати інших хлопців.
 

Як пише російська редакція Deutsche Welle, директор департаменту освіти Краснодара Олексій Некрасов обіцяв звільнити жінку в найближчий робочий день. Він сказав, що його відомство підтримає будь-які звинувачення, подані батьками дитини в правоохоронні органи проти завідуючої.
 
"Завідуюча поводиться потворно, принижуючи дитину, здійснюючи на неї не тільки психічний вплив, а й фізичне. Крім того, вона фактично принижує і всіх інших дітей", - констатував чиновник.
 
Поліція проводить перевірку для встановлення всіх обставин того, що сталося. Депутат Держдуми Росії від Краснодарського краю Світлана Бессараб звернулася до прокуратури, назвавши дії завідуючої дикістю і середньовіччям.
 
А вповноважений з прав дитини по Краснодарському краю Тетяна Ковальова повідомила про намір провести службове розслідування інциденту.