У Києві відкрили меморіальну дошку на честь оперної співачки Мірошниченко

15:34, 27.04.2019
У Києві відкрили меморіальну дошку на честь оперної співачки Мірошниченко

(Данііл Шамкін/Укрінформ)

Меморіальну дошку на честь Героя України, народної артистки України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Євгенії Мірошниченко встановили на фасаді будинку, де вона мешкала.

 

Про це повідомляє Укрінформ.


“Це дійсно була велика людина, патріот, і це золота сторінка нашої музичної Національної академії імені П. І. Чайковського. Вона майже все своє життя віддала цій академії. І сьогодні великий день для нашої академії, для усієї спільноти, і всього світу”, - сказав ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського Максим Тимошенко.

 

Під час відкриття меморіальної дошки, кінорежисер Олег Бійма зазначив, що завжди вважав, що в Києві багато чого не вистачає, але те, що не вистачає меморіалу Мірошниченко було очевидно.

 

“Це нарешті сталося, але єдиного чого мені не вистачає, і завжди буде не вистачати в Києві, це самої Євгенії. Вибачте за цю фамільярність, вона не любила пишних слів, не любила пишних зворотів, вона була проста”, - сказав він.

 

 

Народна артистка України, вихованка Євгенії Мірошниченко Ольга Нагорна, під час відкриття, зазначила, що учениці Мірошниченко завжди приходили до неї, як до власної домівки.

 

"Вона мене як співачку врятувала, тому що тоді від мене відмовилися усі викладачі, вона була єдина, хто взяв мене до свого класу. Якщо я скажу, що я дуже їй вдячна, то це я дуже мало скажу", - сказала Нагорна.

 

Автор меморіальної дошки - скульптор Іван Мельничук.