Делегація ПЦУ доставить в Україну Благодатний вогонь з Єрусалиму

11:43, 27.04.2019
Делегація ПЦУ доставить в Україну Благодатний вогонь з Єрусалиму

Найочікуванішою подією напередодні Світлого Христового Воскресіння для християн є сходження Благодатного вогню.

 

Благодатний Вогонь або як його ще називають Святе Світло – це назва вогню, який використовується у Великодній церемонії і символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.

 

Благодатний вогонь ввечері прибуде в Україну. Його доправить з Єрусалиму делегація Православної церкви України.

 

Для цього напередодні туди вирушили три десятка священнослужителів, ветеранів операції об’єднаних сил, політиків та громадських діячів.

 

Це вперше в історії об’єднаної Помісної Української Православної Церкви Благодатний вогонь з Єрусалиму буде доправлено її представниками.

 

По прибуттю у Київ благодатний вогонь розвезуть в усі регіони країни. На український Схід його доправлять військові капелани.

 

У столиці Благодатний вогонь доправлять до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору, де його зустріне Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Кожен охочий вірянин матиме змогу запалити свою свічку.

 

Цьогорічні Пасхальні богослужіння об'єднаної помісної української Православної церкви, очолить Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

 

"Євангелія" будуть прочитані 8-ма мовами (українською, грецькою, слов'янською, єврейською, італійською, англійською, французькою, латинською) та прозвучить унікальний передзвін "Христос Воскрес!» у виконанні студентів-дзвонарів Київської православної богословської академії", - повідомили в прес-службі церкви.