Кількість жертв терактів на Шрі-Ланці зросла до 359 осіб

10:08, 24.04.2019
Кількість жертв терактів на Шрі-Ланці зросла до 359 осіб

(REUTERS)

Кількість загиблих унаслідок вибухів на Шрі-Ланці в день католицького Великодня досягла 359 осіб, повідомляє CNN.

 

Раніше повідомлялося про 321 загиблого.

 

Представник поліції Руван Гунасекара заявив у середу вранці, що 18 підозрюваних у причетності до вибухів було заарештовано за ніч. Отже, кількість затриманих становить 58 осіб.

 

CNN також поговорив з інвестиційний банкіром з Лондона, Меттом Лінсі, який втратив під час вибухів двох дітей — 19-річного Даніеля та 15-річну Амелі. Він зазначив, що біг з готельного ресторану після першого вибуху, аби врятувати дітей з кімнати.

 

Утім другий вибух біля ліфтів на третьому поверсі забрав життя обох, пише Громадське

 

"Вони обидва були без свідомості", — сказав Метт.

 

Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що планує змінити очільників сил оборони країни через те, що вони не змогли попередити низку терактів, які забрали життя понад 300 людей.

 

"Я повністю перебудую поліцію і сили безпеки в найближчі тижні. Я очікую зміни керівників оборонних установ протягом наступних 24 годин", — сказав Сірісена у телезверненні до нації.

 

Зазначається, що силовики Шрі-Ланки не змогли запобігти жодному з нападів, не зважаючи на те, що у них була "попередня інформація про атаку".

 

"Співробітники служби безпеки, які отримали інформацію від розвідки іноземної держави, не поділилися цим зі мною. Були б вжиті відповідні заходи. Тепер я вирішив вжити жорстких заходів щодо цих чиновників", — заявив президент.

 

Як повідомляла УМ, за результатами попереднього розслідування, масові теракти на Шрі-Ланці влаштували дві місцеві ісламістські організації. Атаки стали помстою ісламістів за напад на мечеті в Новій Зеландії, які відбулися в березні.

 

 В неділю зранку в церквах і готелях Шрі-Ланки сталося принаймні 6 вибухів. Повідомлялося про 138 загиблих та понад 400 поранених.
 
 
 

Як стало відомо пізніше, найбагатший бізнесмен Данії втратив трьох дітей через вибухи на Шрі-Ланці.