Главою Податкової обраний заступник міністра фінансів Сергій Верланов

16:32, 23.04.2019
Главою Податкової обраний заступник міністра фінансів Сергій Верланов

Сергій Верланов працював заступником міністра фінансів (фото: "Економічна правда")

Заступник міністра фінансів Сергій Верланов обраний на посаду глави Податкової служби, яка була утворена внаслідок розформування Державної фіскальної служби.
 
Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, призначити Сергія Верланова Кабінету міністрів рекомендувала комісія вищого корпусу державної служби.
 
Як зазначається, 23 квітня пройшов заключний етап конкурсного відбору на очільника ДПС, який проводила Комісія вищого корпусу державної служби.
 
"Трійка фіналістів у прямому ефірі представили членам комісії свою програму розвитку Служби, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів комісії", - йдеться у повідомленні.
 
Сергій Верланов отримав сумарно 16,45 бали, Сергій Петухов - 13,54 бали, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.
 
Як відомо, Сергій Верланов працює на посаді заступника глави Мінфіну з липня 2018 року. До цього працював головним юристом в юридичній фірмі "Саєнко Харенко".
 
Він здобув вищу освіту в Львівському національному університеті імені Івана Франка: у 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю "Правознавство" та здобув кваліфікацію магістра права; у 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю "Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових навчань". Після завершення навчання працював юрисконсультом низки підприємств Львівської області.
 
У листопаді 2008 року влаштувався на посаду юриста в одній із компаній "Великої четвірки" - PwC, де пропрацював до червня 2015 року.
 
З липня 2015 до липня 2018 року перебував на посаді партнера в провідній юридичній фірмі Sayenko Kharenko. У 2015-2017 роках був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні.
 
З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
 
У міністерство Верланов був призначений у липні 2018 року. На посаді заступника міністра фінансів він займається податковою та митною політикою, реформою Державної фіскальної та митної служб, фінансовими розслідуваннями.
 
Нагадаємо, 18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення Державної фіскальної служби на два окремих органи - митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.
 
20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб становитиме 24 тисячі гривень.
 
Згідно з текстом меморандуму МВФ, значна кількість юридичних осіб, що входять до складу ДФС, буде ліквідована в рамках реформи податкового адміністрування.
 
Зазначимо, що Окружний адміністративний суд міста Києва отримав дві позовні заяви про блокування конкурсу на заміщення посади голови податкової служби.
 
З позовом звернувся колишній глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, другий позов подав екс-глава управління Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслав Денисюк.