«Нафтогаз» погодив з урядом зменшення ціни на газ для населення

09:28, 23.04.2019
«Нафтогаз» погодив з урядом зменшення ціни на газ для населення

(фото з відкритих джерел)

"Нафтогаз України" спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє уникнути подорожчання газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а також зменшити її до рівня 8 тисяч 247 гривень за тисячу кубометрів роздрібної ціни.
 
Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".
 
Як зазначається, такий підхід і такий рівень ціни були узгоджені сьогодні на нараді за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.
 
Цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.
 
Очікується, що зміни до діючих договорів на продаж газу між Нафтогазом та всіма контрагентами, які придбавають газ відповідно до вимог "Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" будуть внесені протягом травня поточного року.
 
Нагадаємо, 17 квітня прем’єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив Андрію Коболєву відставкою, якщо компанія не знизить ціну на газ з 1 травня 2019 року.
 
А в понеділок представник команди переможця виборів Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявив, що сфера тарифів "не знаходиться у сфері компетенції президента", але пообіцяв розмову Зеленського з урядом щодо ціни на газ.