Путін вирішив поки не вітати Зеленського з перемогою

17:56, 22.04.2019
Путін вирішив поки не вітати Зеленського з перемогою

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вважають передчасними поздоровлення Володимиру Зеленському, який перемагає в ІІ турі виборів президента України.
 
Про це він сказав російським ЗМІ.
 
"Поки передчасно говорити про привітання президента Путіна пану Зеленському, а також про можливості спільної роботи", - сказав Пєсков.
 
За його словами, "судити можна буде тільки по конкретних справах".
 
Представник Путіна також зазначив, що "в Москві з повагою ставляться до вибору українського народу", додавши, що вибір був очевидний.
 
Зазначимо, раніше Володимира Зеленського привітав одіозний глава Чечні Рамзан Кадиров, побажавши йому "удачі в єднанні народів України і Росії". А прем'єр Росії Дмитро Медведєв заявив, що не має ілюзій щодо нового президента, однак "шанси на поліпшення" стосунків з Україною все ж є.
 
Зеленського також вже привітали з перемогою президент-утікач Віктор Янукович та глава УПЦ МП ОнуфрійПри цьому в штабі Зеленського заявили, що обійдуться без привітань Януковича та пропагандистів з Росії і України.
 

Нагадаємо, Володимир Зеленський перемагає в ІІ турі виборів з попереднім результатом 73,21% голосів. Петро Порошенко отримав 24,45%. Згідно з даними, який ввечері 21 квітня оголосив Національний екзит-пол, за Володимира Зеленського проголосували 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,3% виборців.

 
Після оголошення результатів екзит-полу Володимир Зеленський пообіцяв, що не підведе українців. Також Зеленський розповів про свої перші кроки на посаді президента. Він зокрема заявив, що не бачить Юрія Луценка на посаді генпрокурора.
 
У свою чергу президент Петро Порошенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах. Водночас він заявив, що з політики не піде. Він пообіцяв: "Наша команда буде захищати курс на членство в Євросоюзі та НАТО. Лише у цій організації ми можемо гарантувати безпеку України, можемо отримати надійний захист від Росії як від країни-агресора".
 
А перший заступник голови Верховної Ради та уповноважений президента з ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що вона з командою Петра Порошенка готова до роботи в опозиції.
 
Український соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна висловила думку, що перемога Зеленського - це вирок нинішній політиці в Україні.
 
Як відомо, 21 квітня в Україні пройшов ІІ тур виборів. Чинний президент України Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
Його опонент Володимир Зеленський проголосував, сказавши: має відчуття, що все буде добре. При цьому Зеленський порушив таємницю голосування і отримав за це штраф.
 
Другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода мабутнього президента.
 
А третій, Віктор Ющенко, після голосування сказав: "Суттю мого життя є Україна. Суттю мого життя є свобода. Свобода схожа на сонце, помічаєш, коли втрачаєш, коли її немає...".
 
 
Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирував з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.