Бекешкіна: Перемога Зеленського — вирок нинішній політиці в Україні

23:59, 21.04.2019
Бекешкіна: Перемога Зеленського — вирок нинішній політиці в Україні

(Радіо Свобода)

Висока підтримка на виборах позасистемного кандидата, яким є Володимир Зеленський, демонструє, що суспільство більше не сприймає ту політику, яка є в країні зараз.

 

Про це в ефірі Громадського заявила українська соціолог, директора Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

 

"Це дуже серйозний сигнал політикам взагалі. Якщо брати попередні вибори взагалі — у нас за винятком 1999 року завжди перемагала опозиція, але завжди це були партії і політики, які вже були в політиці. Зараз вперше з таким відривом президентом стала людина, яка до політики немає відношення взагалі. Це сигнал для політиків, що суспільство таку політику не сприймає взагалі", — пояснила вона.

 

Соціолог зазначила, що в першому турі виборці могли проголосувати не тільки за Зеленського, а за опозиційних політиків, наприклад, за Юлію Тимошенко або Анатолія Гриценка.

 

"Це вирок взагалі нинішній політиці. В першому турі могли ж проголосувати за когось з політиків, не лише за Зеленського, було за кого голосувати. Але проголосували за людину поза системою", — резюмувала Бекешкіна.  

 

Як відомо, в Україні пройшов другий тур виборів. 
 
Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
Його опонент Володимир Зеленський проголосував, сказавши: має відчуття, що все буде добре.
 
А другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода мабутнього президента.
 
 
Станом на 18.00 за кандидата у президенти Володимира Зеленського проголосували – 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка – 25,3% виборців.