Штраф Зеленському та прогул Ляшка: найцікавіше за день виборів (фото)

18:25, 21.04.2019
Штраф Зеленському та прогул Ляшка: найцікавіше за день виборів (фото)

Володимир Зеленський показав свій бюлетень журналістам (фото: "Укрінформ")

Сьогодні, 21 квітня в Україні проходить другий тур виборів.
 
Чим же запам'ятається цей день українцям?
 
З усіх дільниць в Україні вранці не відкрилась одна, що розташована впритул до лінії розмежування - в селі Лебединське Волноваського району.
 
О 16:00 дільницю таки відкрили, "і охочі з числа 192 громадян України, які включені у виборчий список, можуть прийти і проголосувати", повідомила глава ЦВК Тетяна Сліпачук.
 
Нестандартний випадок стався на батьківщині Володимира Зеленського. У Кривому Розі, на виборчій дільниці, п'яна жінка намагалась з’їсти бюлетень для голосування.
 

Як голосували політики?
 
Чинний президент Петро Порошенко замість виборчої дільниці вранці з родиною відвідав Михайлівський собор - святкувати Вербну неділю.
 
Голосувати ж відправився вже після 12-ї дня. "Неважливо прізвище того, хто буде обраний, важливо зберегти стратегію і не втратити країну", - сказав під час голосування президент.
 

Не обійшлося і без скандалів. Кандидат у президенти Володимир Зеленський здійснив адміністративне правопорушення, показавши перед камерами свій бюлетень. І за це отримав штраф від поліції, яка приїхала прямо до його штабу.
 
 
Другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода майбутнього президента.
 

А третій, Віктор Ющенко, на виборчій дільниці сказав: "Я хочу назавжди зберегти для нас свободу, назавжди зберегти для нас державу. Мій вибір зроблено. Свій вибір зробите ви, бо ще зараз все виключно залежить від нас. Ми повинні йти вперед, не можемо зупинятися, щоб наші діти, онуки та правнуки не починали все спочатку. Я обираю вільну, сильну і справедливу Україну. Ми зможемо і Україна переможе".
 

Порушник І туру виборів, який показав заповнений бюлетень, - Олег Ляшко - на ІІ тур взагалі не пішов. "Я в храм. Сьогодні велике свято, - сказав Ляшко. - Давайте не про вибори, будь ласка. Дайте відпочити хоч хвилину", - сказав він.

 

Як писала "УМ", станом на 15 годину в Україні проголоували 45% виборців.