Настоятель Нотр-Даму назвав комп'ютерний збій ймовірною причиною пожежі

20:20, 19.04.2019
Настоятель Нотр-Даму назвав комп'ютерний збій ймовірною причиною пожежі

Нотр-Дам міг горіти через коротке замикання або через комп'ютерний збій (фото: @FranceenSerbie)

Настоятель Собору Паризької Богоматері повідомив, що можливою причиною пожежі у храмі міг стати комп'ютерний збій.
 
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.
 
Настоятель Нотр-Даму Патрік Шове, виступаючи на зустрічі з місцевим бізнесом, не став уточнювати, про яку саме комп'ютерну систему йдеться, однак зазначив, що "ми зможемо з’ясувати, що трапилося, через два чи три місяці".
 
Зауважимо, в четвер слідчі поліції Парижу заявили, що, на їхню думку, пожежу спричинило коротке замикання.
 
Видання Le Parisien повідомляє, що слідчі вивчають, чи була пожежа в соборі пов'язана з комп'ютерним збоєм, чи з неправильною роботою тимчасових ліфтів, які використовувалися під час ремонтних робіт.
 
За словами Шова, у всій будівлі була встановлена пожежна сигналізація, яку він назвав "добре захищеною".
 
Реконструкція Нотр-Даму спричинила широкі дебати по всій Франції. Виникають різні думки про те, чи має відновлення собору включати нові технології і розробки.
 
 
Як повідомляла "УМ", Собор Паризької Богоматері загорівся ввечері понеділка, 15 квітня, близько 18.50 за місцевим часом. Під час пожежі загорілося горище будівлі, згодом обвалилися дах і шпиль Собору. Пожежу пов'язують з ремонтом, який тривав у приміщенні.
 
Уранці 16 квітня пожежу в Нотр-Дамі вдалося зупинити. Частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати з палаючого Собору Паризької Богоматері.
 
Як стало відомо пізніше, працівники Собору Паризької Богоматері протягом 23 хвилин самостійно шукали джерело займання після того, як спрацювала пожежна сигналізація.
 
У Франції розпочато збір коштів на відновлення Нотр-Даму, а сім'я бізнесменів-мільярдерів з Франції Піно готова пожертвувати на відновлення Собору Паризької Богоматері 100 мільйонів євро.