У Зеленського спростували співпрацю з американськими лобістами

09:11, 18.04.2019
У Зеленського спростували співпрацю з американськими лобістами

Команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського заявляє, що не залучала американських лобістів для поліпшення його міжнародного іміджу й організації зустрічей членів команди з чиновниками в США.

 

Так у Зеленського відреагували на повідомлення Радіо Свобода про те, що він найняв лобістську фірму Signal Group Consulting з Вашингтону, щоб покращити свій міжнародний імідж та організувати зустрічі членів своєї команди з чиновниками в США – відповідне підтвердження журналісти Радіо Свобода отримали від представника компанії Джона Проктера.

 

За даними журналістів, Зеленський та партія "Слуга народу", яка висунула його кандидатом у президенти, заплатили Signal Group Consulting 60 тисяч доларів.

 

Signal Group, відповідно до американського законодавства, повинна розкривати інформацію про співпрацю з іноземцями. За даними, які оприлюднила компанія на виконання цього закону, її найняв Маркус Коен від імені Володимира Зеленського, щоб "підняти імідж" Зеленського і його партії.

 

За словами Проктера, компанія почала короткотермінову співпрацю з Зеленським минулого тижня. Ця робота передбачає зокрема сприяння зустрічам членів команди кандидата з чиновниками Капітолійського пагорба та адміністрації президента США Дональда Трампа.

 

За даними джерел Радіо Свобода в передвиборчому штабі кандидата, компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії "Слуга народу" Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини.

 

Досі не було відомо про те, що член уряду в 2001-2002 роках Дубина є членом передвиборчої команди Зеленського.

 

У 2007-2010 роках Дубина очолював правління "Нафтогазу". На цій посаді він зокрема підписав газовий контракт із Росією 2009 року.

 

Ці дані в команді Зеленського назвали "черговою хвилею дезінформації".

 

"Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією Сигнал Груп", – написали представники команди Зеленського у Facebook у ніч на 18 квітня.

 

У заяві штабу вказано, що Дубина, "колишній перший віце-прем'єр України і екс-глава "Нафтогазу", ніколи не був і не є членом команди Володимира Зеленського".

 

Ця співпраця демонструє, наскільки важливо для Зеленського мати підтримку Заходу, сказав Радіо Свобода представник його штабу на умовах анонімності.

 

За його словами, втім, у Зеленського немає планів відвідувати Вашингтон найближчим часом.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.