Пожежа в Нотр-Дамі: джерело займання шукали 23 хвилини

08:35, 18.04.2019
Працівники собору Паризької Богоматері протягом 23 хвилин самостійно шукали джерело займання після того, як спрацювала пожежна сигналізація.
 
Про це повідомляє BuzzFeed.
 
"Пожежна сигналізація вперше спрацювала в соборі Паризької Богоматері о 18:20 (за місцевим часом - ред.) у понеділок, але персонал собору 23 хвилини, які були критичними, шукав джерело займання і не зміг знайти причину", - йдеться в повідомленні.
 
Джерело займання було виявлено на верхньому поверсі собору лише після другого сигналу о 18:43.
 
За словами прокурора Парижа Ремі Ейтза, люди були евакуйовані з будівлі собору після першого сигналу тривоги.
 
Органіст собору Йоганн Везо в коментарі виданню Ouest-France розповів, що після першого сигналу навіть не відчував запаху диму. Тому працівники собору подумали, що пожежна сигналізація спрацювала помилково.
 
 
Як повідомляла "УМ", Собор Паризької Богоматері загорівся ввечері понеділка, 15 квітня, близько 18.50 за місцевим часом. Під час пожежі загорілося горище будівлі, згодом обвалилися дах і шпиль Собору. Пожежу пов'язують з ремонтом, який тривав у приміщенні.
 
Уранці 16 квітня пожежу в Нотр-Дамі вдалося зупинити. Частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати з палаючого Собору Паризької Богоматері.
 
У Франції розпочато збір коштів на відновлення Нотр-Даму, а сім'я бізнесменів-мільярдерів з Франції Піно готова пожертвувати на відновлення Собору Паризької Богоматері 100 мільйонів євро