Порошенко: 30% виборців Зеленського впевнені, що їх ведуть у Росію, інші 30% – що в ЄС

16:25, 17.04.2019
Порошенко: 30% виборців Зеленського впевнені, що їх ведуть у Росію, інші 30% – що в ЄС

(фото прес-служба Президента)

Коли в президенти балотується віртуальний кандидат, то це є загрозою для майбутнього держави. 

 

Про це заявив Петро Порошенко під час публічної дискусії з експертами "Виборчої Ради UA", повідомляє ZIK.

 

"30 відсотків виборців Зеленського вважають, що вони твердо рухаються в Росію і будуть відбудовувати потужну співпрацю. Також інші 30 відсотків щиро впевнені, що саме він має вести в ЄС, а ще 30 відсотків не визначилась, бо їм байдуже", – сказав Порошенко.

 

Він вважає, що загрози для України є зараз дуже великими і жартувати з цим не варто. 

 

"Враховуючи думки виборців у відсотках, я думаю, що розкриття такої інформації допоможе визначитись. Бо, коли ми маємо віртуального кандидата, то це є загрозою для майбутнього держави", – вважає він.

 

Що ж до питання НАТО, так само, як і питання по ЄС, за його словами, зараз це є фактором, який об’єднує державу.

 

"В жодному разі нам не можна дискредитувати такі об’єднання як ЄС і НАТО. Бо, якщо ми знову повернемося до цифр 30 відсотків із 70 щодо ЄС, то це буде катастрофою для держави. І це також є відповіддю на ту інформаційну політику, якою треба об’єднувати державу. Адже це демократія і верховенство права, стандарти життя, оборона, безпека і права людини, відповідь є очевидною", – наголосив Порошенко.

 

На його думку, українців зараз просто хочуть відволікти для того, щоб вони коментували плітки та чутки, а не визначали майбутнє чи повертали гроші в казну. 

 

"Є абсолютно тверде розуміння, що НАК "Нафтогазу" повинні повернути переплачені гроші за газ. Адже хибною є модель приймання ультиматумів з боку Росії. Їх може прийняти хіба слабкий і некомпетентний президент, якого обдурять. Бо гарантія РФ не варта паперу, на якому вона написана. Є конкретне рішення суду відповідно до контракту, який підписаний «Газпромом», а його просто не виконують. І тут справа не тільки у тому, що нам потрібні гроші, а це принципи права", – наголосив він.  

 

Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

14 квітня Петро Порошенко, як і обіцяв, приїхав на НСК "Олімпійський", аби провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Проте Зеленський на стадіон не прибув. Після дебатів, що не відбулися, Петро Порошенко запросив людей, які прийшли під стіни НСК, всередину на трибуни стадіону. Там вони разом заспівали гімн України.
 
 
Президент Порошенко також називає вибори без дебатів купівлею "кота в мішку", адже досі невідомо, що конкретно збирається робити на посаді президента Володимир Зеленський.
 
Також Порошенко заявив, що хоче почути від Зеленського, чому його підтримують деякі російські політики, а також українські, що втекли до Росії.

 

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

 

У команді Зеленського заявили, що через велику кількість охочих забронювати квитки на його дебати з Петром Порошенком стаються перебої у роботі сервісу. Зазначається, що менш ніж за півдоби від початку розповсюдження безкоштовних квитків на дебати за участю Зеленського і Порошенка люди нібито вже забронювали 12 тисяч місць.

 

У штабі Порошенка зазначили, що прихильники кандидатів у Президенти на дебатах 19 квітня мають бути присутні на НСК "Олімпійський" пропорційно 50 на 50.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 



На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.