Порошенко звинуватив Горбатюка в неефективному розслідуванні справ Майдану: прокурор відповів

16:34, 16.04.2019
Порошенко звинуватив Горбатюка в неефективному розслідуванні справ Майдану: прокурор відповів

Сергій Горбатюк (фото: facebook.com)

Президент Петро Порошенко заявив, що причиною затягування розслідування справ Майдану є неефективна робота начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка.
 
Про це Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.
 
У свою чергу, Горбатюк у коментарі "Громадському" зазначив, що "говорив про проблеми з розслідуванням справ Майдану упродовж усіх років".
 
"Я незадоволений ходом розслідування справи щодо загибелі героїв Небесної Сотні. Я це публічно наголошую і знаю, хто розслідує і впевнений в тому, що якістю цього розслідування я не задоволений. І наголошую, що прізвище цього прокурорського керівника - пан Горбатюк", - сказав Порошенко.
 
У коментарі "Громадському" Сергій Горбатюк, у свою чергу, заявив, що він говорив про проблематику розслідування справ Майдану упродовж останніх років.
 
"Про проблематику, яка супроводжує розслідування я говорив упродовж усіх цих років, у тому числі і про відповідальність і глави держави. І кожен, кого я називав, мав можливість допомогти в цьому процесі. А президент згадав про проблеми і винуватців лише під час передвиборних перегонів. У тому і вся різниця - хто коли переживає за те, щоб справи Майдану розслідувалась", - сказав Горбатюк.
 
Зазначимо, 19 лютого Сергій Горбатюк заявив, що розслідування вбивств на Майдані 2013-2014 років не завершилося через відсутність підтримки керівництва України та правоохоронних органів. За його словами, тільки сім'ї Небесної сотні, їхні адвокати, представники громадських організацій сприяли слідству.
 
Він також розповів, що 36 осіб, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочинів під час Революції гідності, продовжують працювати в правоохоронних органах.
 
"На сьогодні з тих, кому повідомлено про підозру, 36 продовжують працювати в правоохоронних органах, із них десятеро - на керівних посадах", - сказав він.
 
Сергій Горбатюк також дорікнув судовим інстанціям через затягування розгляду справ Майдану в суді.
 
Нагадаємо також, у листопаді Сергій Горбатюк повідомив, що більша частина з 4 тисяч 700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, винними визнано 52 особи, винесено 9 вироків. Однак убивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника досі не розкриті.
 
8 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан, проте пізніше керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк спростував цю заяву.