Порошенко: екс-міністр Данилюк має конфлікт інтересів, працюючи на Зеленського

10:16, 16.04.2019
Порошенко: екс-міністр Данилюк має конфлікт інтересів, працюючи на Зеленського

(фото: прес-служба президента України)

Президент України Петро Порошенко заявив, що представник штабу Володимира Зеленського Олександр Данилюк має конфлікт інтересів, пов’язаний із справою "Приватбанку".
 
Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.
 
За словами президента, екс-міністр фінансів володіє всією інформацією щодо позиції держави у цьому питанні, але зараз працює на іншу сторону, з якою держава вирішує питання у Лондонському суді.
 
"Ви маєте розуміти, що пан Данилюк, коли готувався позов до Лондонського суду, де-факто забезпечував позицію України. Захист інтересів держави в Лондонському суді проти "Приватбанку", проти Коломойського. А на сьогоднішній день, коли звільнився, перейшов до штабу, одним із керівників якого, і це визнано, працює Андрій Богдан, який представляє Коломойського в суді проти України і представляє Зеленського в штабі", - заявив президент.
 
Він додав, що в юриспруденції "це називають конфлікт інтересів".
 
"Конфлікт інтересів - це означає злочин. Бо ви, володіючи таємничою інформацією щодо позиції держави пішли працювати в штаб, де працює пан Богдан, який представляє Коломойського", - сказав Порошенко.
 
Президент зауважив, що через це "ми маємо величезні ризики держави".
 
Він повідомив, що сума позову з боку Коломойського складає 5 мільярдів доларів, а позов держави Україна складає 2,5 мільярда доларів.
 
"От що є на кону",  - наголосив Петро Порошенко.
 
"Чим це загрожує? Я твердо переконаний, що це загрожує кризою банківської системи. Я твердо переконаний, і пан Данилюк це дуже добре знає, що питання націоналізації «Приватбанку» було одним із ключових у нашій співпраці з Міжнародним валютним фондом", - наголосив Петро Порошенко.
 
За його словами, таке рішення відіб’ється на понад 20 мільйонах вкладників банку. "Я твердо переконаний, що ми просто цього не допустимо. Ми захистимо Україну. Ми захистимо банківську систему", - наголосив він.
 
Президент наголосив, що рішення про націоналізацію банку було справедливим: "Попередніми власниками, паном Коломойським банк був доведений до банкрутства. Гроші були виведені, гроші вкладників, більше сотні мільярдів гривень коштів вкладників банку, були виведені Коломойським», - констатував глава держави і висловив переконання, що суд не підтримає рішення на користь колишніх власників.
 
Нагадаємо, раніше Порошенко попередив, що повернення націоналізованого "Приватбанку" колишньому власнику Ігорю Коломойському стане ударом по співпраці з МВФ.