Гриценко вважає, що оголошенням у розшук Москва хоче ослабити його перед виборами

21:11, 12.04.2019
Гриценко вважає, що оголошенням у розшук Москва хоче ослабити його перед виборами

Анатолія Гриценка оголосили в рошук у Росії (фото: 061)

Глава "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього і його команди.
 
Про це він заявив у коментарі "Громадському".
 
"Я думаю, що Росія дуже хотіла би, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, чи то в парламенті, чи в урядових структурах - щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями", - сказав Гриценко.
 
Він заявив, що не належить до числа таких політиків.
 
"Я належу до тих людей, які точно будуть відстоювати національні інтереси України, а не йти на якісь поступки чи коврижки з боку Росії. Очевидно, вони відчули, що після виборів наша партія буде представлена і в парламенті, і в уряді, і тому вирішили ударити таким чином інформаційно", - зазначив екс-кандидат у президенти.
 
Водночас Анатолій Гриценко вважає, що оголошення його в міжнародний розшук могло б вплинути на його зарубіжні поїздки.
 
"Ми пам’ятаємо, що була проблема в Яценюка, коли його затримали на кілька годин в аеропорту, здається в Цюріху. Але будемо реагувати відповідним чином", - розповів він.
 
Анатолій Гриценко наголосив, що в діях влади Росії немає жодної змістовної позиції.
 
"Це явна політизація і політичне забарвлення. В таких випадках навіть коли оголошується розшук через Інтерпол, в решті-решт, в Інтерполі є структури, які аналізують, і коли вбачають в тому політичне забарвлення, то вилучають з розшуку. Ми це все переживемо, тиск з боку Росії жодним чином не вплине ні на мою позицію, ні на позицію нашої команди", - підсумував Гриценко.
 
Як відомо, Слідчий комітет Росії просить суд заарештувати заочно колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, якого звинувачує у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності у Росії.
 
Нагадаємо, на виборах президента 31 березня Анатолій Гриценко набрав 6,91% голосів виборців. Після оприлюднення перших результатів виборів Гриценко заявив, що не готовий підтримати жодного лідера в другому турі.
 
Однак він зустрівся з кандидатом Володимиром Зеленським і заявив, що той не готовий до цієї посади.