Парубій вважає Зеленського модернізованою версією Януковича

13:11, 12.04.2019
Парубій вважає Зеленського модернізованою версією Януковича

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає кандидата у президенти Володимира Зеленського такою ж небезпекою для держави, якою був Віктор Янукович.

 

Про це він заявив на 12-му форумі з безпеки, що проходить у Києві, хоч і не назвав імені шоумена, який балотується у президенти, передає Українська правда.

 

За словами спікера, "попри ті рішення, що ми прийняли і вважаємо точкою неповернення, ми сьогодні маємо великі ризики".

 

"Я пригадую, у 2010 році, коли ми вважали, що вже пройшли багато точок неповернення що вже неможливо повернути Україну на той етап, який був до 2010 року, до приходу Януковича, як дуже швидко і дуже інтенсивно в Країні розпочався реванш", – згадав він.

 

"Я пригадую, як протягом 5 хвилин в законодавстві були змінені положення про шлях України до НАТО – протягом 5 хвилин, голосуванням більшості одна з ключових засад зовнішньої політики України була змінена", – додав Парубій.

 

"І я пригадую Харківські угоди, коли синхронно з російською Думою приймали рішення про збільшення російських військ у Криму. Я тоді був рядовим депутатом і робив усе можливе, щоб цього не відбулося. Але тодішня більшість це зробила", – наголосив він.

 

Парубій нагадав і про закон Колісниченка – Ківалова, якому не зарадив і "мовний Майдан".

 

"Тому я хочу сказати вам про ціну поразки, про ціну безвідповідальності, про ціну наслідків, коли наш вибір може базуватися на моментах не фундаментальних, не глибинних, а на моментах теперішніх, емоційних. Надто велика ціна поразки!", – заявив чинний спікер парламенту. 

 

"Ті, хто думає,що ми пройшли багато точок неповернення – той глибоко помиляється. Ми пам’ятаємо, як відбувався реванш не так давно. Я можу згадати і столітню історію… Втрата державності призвела до голодоморів, знищення інтелігенції, знищення всього українського", – сказав він.

 

На думку Парубія, "в цей вирішальний рік ми стоїмо перед вибором, який буде визначати, якою Україна буде завтра, якою Україна буде післязавтра, якою буде через 10-20 років".

 

"Дехто з кандидатів нам намагається продемонструвати якусь нібито новітню технологію, якесь представлення нового покоління. Але коли я читаю програму, я бачу те ж саме, що я бачив 5 років тому, що я чув від Партії регіонів і Януковича", – сказав він.

 

"Що, виявляється, НАТО нам треба (провести) через референдум. Що, виявляється, мову, культуру і територію треба поставити за дужки", – уточнив Парубій. 

 

"Нема ніякого нового. Це все старе і те, що ми вже чули! Це просто така модернізована версія Януковича, яку намагаються нам подати. І яку, на жаль, багато хто сприймає за чисту монету. І наслідки можуть бути т ж самі, які були після ‘10-го року", – заявив він.

 

Парубій вважає, що на президентських і парламентських виборах цього року ми "будемо давати відповідь на ключові виклики національній безпеці України".

 

"І в ці дні від нашої позиції буде залежати, чи зможемо ми надалі ефективно і дієво протистояти російській агресії, чи пустимо "руський мір" до себе до дому", – сказав він.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.