Міноборони перевірить, чи ухилявся Зеленський від призову

11:56, 12.04.2019
Міноборони перевірить, чи ухилявся Зеленський від призову

(Фото з відкритих джерел)

Міністерство оборони України повинне якнайшвидше надати суспільству інформацію, чи ухилявся від призову на строкову службу кандидат в президенти України Володимир Зеленський та чи порушена проти нього кримінальна справа за дезертирство.


Такі вимоги озвучила під час години запитань до уряду народний депутат України Тетяна Чорновол, повідомляє Укрінформ.

 

“Ми вибираємо Президента, Верховного головнокомандувача, захисника України, захисника суспільства. І в ЗМІ пройшла тривожна інформація, що один з кандидатів не готовий брати на себе функції захисника. Мова йде про те, що начебто у 2014 році пан Зеленський відмовився від призову, тобто відмовився виконувати функції захисника. І тому почути офіційну відповідь на це питання зараз для суспільства надзвичайно важливо. Треба підтвердити або спростувати дану інформацію якомога швидше”, - заявила Чорновіл.

 

Вона нагадала, що ухилення громадян від військового обов'язку - це кримінальна справа. “Хотілося б почути, якщо це правда, чи порушено з цього приводу кримінальну справу, адже мова йде про такий злочин, як дезертирство”, - заявила депутат.

 

Вона передала в сесійній залі текст депутатського запиту першому заступнику міністра оборони Івану Руснаку, який запевнив, що міністерство сьогодні надасть відповідь на депутатський запит та викладе всю інформацію у встановленому порядку.

 

Водночас прес-секретарка кандидата в президенти Володимира Зеленського, Ірина Побєдоносцева, заявила, що звернення до Міністерства оборони щодо підтвердження або спростування ухилення від мобілізації Зеленського у 2014 році не коментуватимуть. 

 

"Без коментарів»", — сказала прес-секретарка Громадському.

 

Як повідомляла УМ, кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом Росії Володимиром Путіним. При цьому в Кремлі кажуть, що також не проти "діалогу".