Єгор Соболєв після виходу з «Самопомочі» хоче створити власну політсилу

16:07, 11.04.2019
Єгор Соболєв після виходу з «Самопомочі» хоче створити власну політсилу

До політсили Єгора Соболєва може приєднатися й депутат Семен Семенченко (фото: facebook.com/IegorSoboliev)

Народний депутат Єгор Соболєв, який заявив про намір залишити партію "Самопоміч", заявив, що має намір створити власну політсилу.
 
Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 11 квітня.
 
"Я завжди вважав, що неправильно, коли ти перебуваєш у складі однієї політичної сили, намагаєшся щось робити з іншими. Зараз мій план наступний: піти до тих людей, які є і принциповими, і дієвими", - заявив Соболєв.
 
На прохання назвати прізвища він сказав: "Їх якщо не сотні, то десятки, я знаю їх по справах".
 
"Це люди і з інших партій, і безпартійні. (Глава Центру протидії корупції Віталій, - ред.) Шабунін, до речі, один із них... Я із задоволенням говоритиму з багатьма людьми, щоб ми йшли в політику, але поки зарано їх називати. Після формування ініціативної групи ми запропонуємо відкриті правила для всіх. Ось наші правила, ось наші цілі, ось наші правила формування кандидатів на всі вибори, а не лише на парламентські", - зазначив Соболєв.
 
Він додав, що до його політсили може приєднатися нардеп від парламентської фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.
 
"Уже бажання висловив Семен. Серед депутатів фракції "Самопоміч" і кількох інших парламентаріїв і з Блоку Петра Порошенка, і з "Народного фронту" є люди, з якими я пішов би в розвідку. Але некоректно ще до їхніх рішень про них говорити. Я точно нікого не буду переманювати", - наголосив Соболєв.
 
Нагадаємо, 10 квітня народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч".
 

Перед цим голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що "Самопоміч" чекає непросте внутрішнє перегрупування. "Ми йдемо в процес формування нового складу кандидатів, який відбудеться за принципом "відкритих списків". Далі підуть ті, для кого це дійсно справа життя", - наголосив Андрій Садовий.