Двоє поліцейських з Росії попросили в України притулку (відео)

12:35, 11.04.2019
Двоє поліцейських з Росії попросили в України притулку (відео)

Поліцейські кажуть, що в Росії їх переслідують впливові особи (кадр відео)

У пункті пропуску "Гоптівка" до прикордонників звернулось двоє громадян Росії, які працюють у поліції, з проханням надати їм політичний притулок в Україні.
 
Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.
 
Росіяни кажуть, що стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що боролися з розповсюдженням наркотиків в аптеках на їх ділянці.
 
"Росіяни пояснили, що особи, які потрапили в поле їх зору, як співробітників поліції Росії, є стійким злочинним угрупованням, що займається розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою та розгалуженою системою зв’язків серед високопосадовців різного рівня у владних структурах Росії", - йдеться в повідомленні.
 

Також вони розповіли, що наразі стосовно них на території Росії сфабрикована та розслідується "замовна кримінальна справа".
 
"Не сподіваючись на справедливе розслідування у зв’язку із замовленням "зверху" вони прийняли рішення втекти з Росії до України. Росіяни також зазначили: друзі повідомили їх, що існує реальна загроза їх свободі, здоров’ю та навіть життю", - йдеться в повідомленні.
 
Наразі прикордонники перевіряють, чи об’єктивна інформація росіян.
 
Як повідомляла "УМ" торік, курсант прикордонного училища в Росії, який назвався військовослужбовцем ФСБ, попросив статус політичного біженця в Україні.