У Зеленського спростували узгодження призначень на ключові пости у державі

12:43, 10.04.2019
У Зеленського спростували узгодження призначень на ключові пости у державі

(Віталій Носач, РБК-Україна)

У команді кандидата в президенти Володимира Зеленського заявляють, що жодних кадрових рішень ще не ухвалювали, а інформація, яка з'явилась у ЗМІ, є домислами і припущеннями.

 

Про це повідомляє прес-служба Володимира Зеленського.

 

"Ці повідомлення ґрунтуються на домислах і припущеннях. Жодних кадрових рішень у команді Володимира Зеленського не ухвалювали. Більш того, вони не будуть кулуарними, бо ж недарма ми запитували українців, кого вони хотіли б бачити на ключових посадах", - йдеться в повідомленні.

 

У прес-службі додали, що зараз триває процес аналізу та відбору кандидатур для призначення на державні посади, які перебувають у компетенції президента.

 

"Кандидатів буде оголошено до голосування у другому турі, як і обіцяв Володимир. Підкреслюємо: лише він і лише в той термін, про який він говорив раніше", - йдеться в повідомленні.

 

Разом з тим у прес-службі пояснили, якими принципами керуються під час відбору кандидатів на посади.

 

Це, зокрема, професійність у сфері компетенції, яку вимагає посада; відсутність підозр у вчиненні корупційних діянь; відсутність ділових та політичних зв’язків із країною-агресором та готовність добровільно піти у відставку у разі виникнення підозр у неналежному використанні влади та перевищенні повноважень.

 

"Будь-які прогнози щодо персонального складу команди, оприлюднення будь-яких прізвищ у зв’язку з посадами є передчасним", - наголосили у команді Зеленського.  

 

Як повідомляла УМ,  ідеолог передвиборної кампанії Володимира Зеленського Руслан Стефанчук та експерт штабу з економічних питань Данило Гетманцев заявили, що Зеленський внесе кандидатури голів Міноборони, МЗС, СБУ та ГПУ: імена озвучить до 19 квітня.


Неофіційно назвали такі імена: МЗС – екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ – екс-прокурор США Марта Борщ чи екс-голова Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеші, СБУ – Ігор Смешко.

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.