Кличко закликав кандидатів в президенти прийти на Олімпійський і здати аналізи

11:15, 10.04.2019
Кличко закликав кандидатів в президенти прийти на Олімпійський і здати аналізи

(Sergiy Karazy/Facebook)

Український боксер Володимир Кличко заявив, що представники антидопінгової організації VADA прибули до Києва.

 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

У зв'язку з цим Кличко закликав кандидатів в президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського прийти в другій половині дня на НСК Олімпійський для здачі аналізів експертам VADA. 

 

"Я закликаю добровільно кандидатів в президенти України сьогодні прийти в НСК Олімпійський між 15 і 18 годинами і повторно здати аналізи в компетентні організації та лабораторії", - заявив він на спільній прес-конференції з представниками VADA. 

 

Нагадаємо, у середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

Також чинний президент закликав опонента разом здати аналізи в державній лабораторії НСК "Олімпійський" у п'ятницю, о 9:00, проте Володимир Зеленський обрав приватну лабораторію "Євролаб", що належить його Андрію Пальчевському, який публічно висловлювався на його підтримку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

Арбітром у "битві лабораторій" виступила в.о.мінстра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка рекомендує звертатися за правдивими тестами на наркотики та алкоголь таки до фахівців антидопінгового центру олімпійського комітету, які працюють зі спортсменами.

Тим не менш, Володимир Зеленський прийшов до лабораторії "Євролаб", де аналізи в нього взяв актор серіалу "Свати" і колишній учасник кулінарного шоу "МастерШеф" Влад Кирякулов. Після того, як актора впізнали, в мережі заговорили про театральну постанову замість реального взяття аналізів.

Окрім того, в результатах аналізу крові кандидата в президенти Володимира Зеленського стояла дата 2 квітня замість 5 квітня. У клініці "Євролаб" заявили, що це сталося через їхню помилку. Та пояснили, що "що ця помилка оператора абсолютно не впливає на результат дослідження.

А в штабі Порошенка заявили, що немає жодних підстав вважати, що в лабораторії Пальчевського зможуть об'єктивно розглянути результати аналізів Зеленського.