Рибінспектори на Полтавщині виявилися браконьєрами з 400 сітками, УАЗом і 2 човнами

10:14, 10.04.2019
Рибінспектори на Полтавщині виявилися браконьєрами з 400 сітками, УАЗом і 2 човнами

Сулинський заказник є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб - щуки, коропа, ляща, синця, судака (фото: facebook.com / Екологічна Інспекція Черкаси)

У Сулинському заказнику, що розташований на територіях Черкаської та Полтавської областей, зупинена схема незаконного вилову риби.
 
Як повідомляє Державна екологічна інспекція, кілометри витралених сіток на території Національного природного парку "Нижньосульський" та заказника "Сулинський" свідчило про систематичне браконьєрство в цьому регіоні.
 
"Наші повідомлення про браконьєрство були опрацьовані правоохоронцями Служби безпеки України та проведена відповідна робота з припинення цього беззаконня. Дуже прикро, коли ті, що повинні були охороняти рибні ресурси виявились самі браконьєрами з великої літери. До речі, охоронні зобов’язання по Сулинському заказнику покладенні на місцеві адміністрації та Полтавський рибоохоронний патруль", - йдеться в повідомленні.
 
 
В екоінспекції уточнюють, що в працівників Полтавського рибоохоронного патруля було вилучено більше 400 сіток різних видів та різних розмірів, мішки з поплавками, автомобіль марки УАЗ, два човни "Прогрес" під моторами 80 та 100 кінських сил та виловлену рибу різних видів.
 
"Шкода завдана природно-заповідному фонду склала 387 тисяч 998 гривень. Уявіть скільки б ще загинуло риби, якби ці сітки потрапили та використовувались і далі на водоймах. Тому, спільна системна робота з правоохоронними органами дала результат спрямований на збереження водного живого біорізноманіття в заказнику", - зазначають екологи.
 

До речі, Су́линський ландша́фтний зака́зник, який входить до складу Нижньосульського національного природного парку, - природоохоронна територія загальнодержавного значення. 
 
Заказник створено на території Чорнобаївського району Черкаської області та Глобинського району Полтавської області, у пригирловій частині річки Сули.
 
Заказник являє собою один з найбагатших за видовим складом флори і фауни водно-болотних комплексів центральної України. Він є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб - щуки, коропа, ляща, синця, судака тощо.
 
Це місце гніздування та відпочинку багатьох видів перелітних птахів, серед яких чапля жовта, реготун чорноголовий, лежень, кулик-сорока, ходуличник, дерихвіст степовий, які занесені до Червоної книги України.