Услід за губернатором Херсонщини Гордєєвим звільнюється його зам Рищук

10:49, 09.04.2019
Услід за губернатором Херсонщини Гордєєвим звільнюється його зам Рищук

Зам губернатор назвав ініціативу "Хто замовив Катю Гандзюк" "проплаченным бредом" (фото: facebook.com / Євген Рищук)

Після того, як заяву про звільнення подав голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, про свою відставку оголосив і його заступник Євген Рищук.

 
Як відомо, батько вбитої Катерини Гандзюк заявляв, що Рищук співпрацює з організатором вбивства доньки. Сама ж Катерина називала його ймовірним замовником нападу.
 
Про своє звільнення Євген Рищук написав у Фейсбуку і назвав його правильним кроком після заяви Гордєєва.
 
"Я прийшов до ОДА на запрошення Андрія Гордєєва та йду разом з ним. Як мені здається, так і має бути", - написав він.
 
Рищук каже, що йому "не соромно за три роки роботи в ОДА", бо "є що показати та є чим пишатися".
 
Він також згадав про Катерину Гандзюк, зі справою якої його пов'язує батько загиблої та пов'язувала сама Гандзюк, назвавши ініціативу "Хто замовив Катю Гандзюк" "проплаченным бредом".
 

"Я вірю, що рано чи пізно ми знайдемо справжнього замовника. Щодо мене - я все сказав у СБУ, пройшов поліграф і готовий допомагати всім, хто шукає справжнього замовника", - написав Євген Рищук.
 
Як писала "УМ" 6 квітня, губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв подав заяву з проханням звільнити його. На питання про те, що він має намір робити після відставки, якщо президент прийме її, Гордєєв відповів: "Робитиму все для перемоги здорового глузду".
 
Відомо, що раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив: підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера і заступника Гордєєва Євгена Рищука.
 
Водночас Мангер, Рищук, а також Гордєєв заперечують свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО. Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.
 
Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".