Убивство Катерини Гандзюк: підозрюваний Мангер ліг у лікарню

13:41, 08.04.2019
Убивство Катерини Гандзюк: підозрюваний Мангер ліг у лікарню

Владислав Мангер каже, що навіть не був знайомим з Катериною Гандзюк (фото: Херсонська обласна рада)

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер був госпіталізований через проблеми з тиском.
 
Про це повідомила прес-секретар Херсонської облради Галина Ляшевська "Українській правді".
 
"Він у лікарні. У нього гіпертонічний криз (різке підвищення артеріального тиску, - ред.)", - зазначила Ляшевська.
 
За її словами, Мангер перебуває в реанімаційному відділенні в Херсонському обласному кардіологічному диспансері з вечора п’ятниці. 
 
"Він почувається стабільно", - додала прес-секретар Херсонської облради.
 
Відомо, що в п'ятницю на Мангера вдруге вдягли електронний браслет.
 
Водночас, адвокат Мангера Дмитро Ільченко повідомив агентству УНІАН, що 8 квітня заплановане засідання Шевченківського райсуду Києва, на якому має бути розглянуто подання Генпрокуратури про продовження на два місяці строку відсторонення його підзахисного від посади голови Херсонської облради.
 
"Інформації про скасування або перенесення засідання у мене поки немає. Думаю, засідання все-таки відбудеться, але лише для того, щоб вирішити питання про перенесення дати, оскільки Мангер не зможе бути присутнім на суді за станом здоров'я", - припустив Ільченко.
 
За словами адвоката, Генпрокуратура хоче продовжити строк відсторонення Мангера ще на два місяці.
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер 11 лютого отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини ГандзюкЯк заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Мангер був відправлений під арешт із правом внесення застави вночі 15 лютого, однак за нього внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
4 березня суд відмовився продовжити запобіжний захід для Владислава Мангера.
 
При цьому батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою - відтоді, як Мангер був звільнений з-під арешту.
 
А  6 квітня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв подав у відставку. Як відомо, Гордєєв також заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк, хоча батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера і заступника Гордєєва Євгена Рищука. 
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.