США тимчасово виводять своїх військових з Лівії

17:52, 07.04.2019
США тимчасово виводять своїх військових з Лівії

(flickr.com/The U.S. Army)

Через ускладнення ситуації в Лівії африканське командування ВС США (AFRICOM) вивело свій контингент з країни.

 

Про це повідомляє офіційний акаунт AFRICOM в Twitter, пише НВ.

 

"Контингент сил США, які підтримують командування США в Африці, тимчасово перебазувався у відповідь на погіршення умов безпеки на місцях", - йдеться в повідомленні.

 

Місце передислокації військ не відомо.

 

Раніше Лівійська національна армія, якою командує фельдмаршал Халіфа Хафт, почала наступ на Тріполі, в ході якої взяла під контроль аеропорт в передмісті Тріполі.

 

Нагадаємо, що командувач національною армією Лівії Халіфа Хафтар віддав наказ про наступ на Тріполі, де засідає міжнародно визнаний уряд національної згоди Фаїза Сараджа.

 

Після повалення і вбивства лівійського диктатора Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія розкололася на безліч конкуруючих збройних таборів.

 

Уряд національної злагоди Лівії на чолі з Фаїз Сараджев сформували за посередництва ООН і Європи. Національна армія на чолі з Халіфою Хафтаром діє незалежно від Тріполі і веде затяжну війну з ісламістами.

 

Росія в лівійському конфлікті підтримує військового лідера Халіфа Хафтара, який очолює Лівійську національну армію і є головним військовим правителем на більшій частині східної Лівії.

 

За даними ЗМІ, Росія перекинула в охоплену внутрішніми заворушеннями Лівії "десятки" офіцерів ГРУ і військовослужбовців спецназу.