У Зеленського запропонували боротися з корупцією за допомогою західних правоохоронців

12:28, 07.04.2019
У Зеленського запропонували боротися з корупцією за допомогою західних правоохоронців

(пресс-служба Владимира Зеленского)

Штаб кандидата в президенти України Володимира Зеленського закликав "не винаходити велосипед" і запропонував нову антикорупційну систему.

 

Про це йдеться в Telegram-каналі "Команда Зеленського".

 

"Ми підкреслюємо, що в цій сфері винаходити велосипед не потрібно. Давно відомо — що треба робити. Просто політичної волі ніколи не було. Помилково сподіватися, що наскрізь корумпована державна система буде мати бажання позбавити себе харчової бази. Для старих політиків корупція — це те саме, що вода для риби. Стара "політична еліта" проти корупції — це те саме, що і бджоли проти меду", — йдеться в повідомленні.

 

Так, нова антикорупційна система повинна: забезпечити реальну незалежність всього ланцюга відповідних органів; скасувати недоторканність; забезпечити чесне і справедливе суддівство за допомогою міжнародного Вищого економічного суду.

 

Також вона передбачає зміну функцій силових структур; максимальну декриміналізацію економіки; збільшення покарання для корупціонерів; просування електронних послуг з боку держави; залучення громадян до процесу виявлення корупції.

 

Крім того, планується звернення до західних правоохоронців, щоб вони почали розслідування проти українських корупціонерів.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.