Вибух автівки в Києві: чоловік, який закладав бомбу, помер у лікарні

16:36, 04.04.2019
Чоловік, який намагався встановити вибухівку на автомобіль українського військового в Києві і отримав поранення під час її детонування, помер у лікарні.
 
Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
 
"4 квітня близько 3 години 17 хвилин у місті Києві невстановленою особою скоєно замах на вчинення терористичного акту відносно співробітника спецслужби України шляхом спроби мінування автомобіля останнього. Під час закладення вибухівки, внаслідок спрацювання вибухового пристрою зазначена особа отримала численні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, від яких померла у лікарні, не приходячи до тями", - йдеться в повідомленні. 
 
Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками замаху на вчинення терористичного акту, процесуальне керівництво здійнсює головна військова прокуратура, повідомили в Генпрокуратурі.
 
Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва, на вулиці Вільямса, вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda, унаслідок чого чоловік отримав важкі поранення. Згодом стало відомо, що автомобіль належав співробітнику військової розвідки, а чоловік, що постраждав від вибуху, насправді намагався закласти бомбу, але підірвав сам себе.