Вибух автівки в Києві: травмований чоловік закладав бомбу (відео)

13:44, 04.04.2019
Вибух автівки в Києві: травмований чоловік закладав бомбу (відео)

Від вибуху постраждав сам підривник (кадр відео)

Легковий автомобіль Chevrolet Evanda, який вибухнув у Києві, належав співробітнику військової розвідки, а чоловік, що постраждав від вибуху, насправді намагався закласти бомбу, але підірвав сам себе.
 
Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
 
За словами співрозмовника видання, постраждав не сам власник авто, а підривник.
 
За попередньою інформацією, диверсант намагався встановити вибухівку, але вона спрацювала раніше і він сам отримав поранення (відірвало кисть руки - ред.) та був доставлений до лікарні.
 
У Військовій прокуратурі центрального регіону при цьому виданню зазначили, що такою інформацією не володіють.
 
"Такої інформації у мене наразі немає. Може, варто звернутися до розвідки", - сказав речник військової прокуратури центрального регіону Андрій Кісельов.
 
У свою чергу в Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що людина, яка мала постраждати, ніякого стосунку до них не має.
 
"Людина не є співробітником Головного управління розвідки. Ми не підтверджуємо це", - сказали в прес-службі ГУР.
 
Як відомо, в Україні є ще зовнішня розвідка, сили спеціальних операцій, прикордонна розвідка тощо.
 

Тим часом у мережі з'явилося відео з камер відеонагляду, на якому зафіксовано момент вибуху автомобіля у Голосіївському районі Києва.
 
На відео видно, як чоловік у темному одязі йде через стоянку до автомобіля, присідає біля нього, і фактично за кілька секунд лунає вибух.
 
Як повідомляла "УМ", у Голосіївському районі Києва, на вулиці Вільямса, вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda, унаслідок чого чоловік отримав важкі поранення.