Павло Клімкін запевнив у збереженні курсу до ЄС і НАТО з новим президентом

12:49, 02.04.2019
Павло Клімкін запевнив у збереженні курсу до ЄС і НАТО з новим президентом

Павло Клімкін запевнює, що курс України на євроінтеграцію не зупинити (кадр відео)

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що принципових змін у зовнішній політиці України за новообраного президента не буде.
 
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу CNBC.
 
Так, журналіст зокрема спитав Павла Клімкіна про благополуччя України в майбутньому, а також зазначив, що на Заході не мають уявлення про те, які ідеї є в ​​кандидата Володимира Зеленського щодо політики міжнародних відносин, як він збирається мати справу з Росією і як він буде поводитися із союзниками із Заходу.
 
"Послухайте, я майже впевнений, що не буде повного розвороту назад (в контексті міжнародної політики, - ред.), повороту направо або наліво в зовнішній політиці. Українське суспільство просто не дозволить нікому піти від основного напрямку української зовнішньополітичної орієнтації. І йдеться про шляхи до ЄС і НАТО", - запевнив міністр.
 
На питання журналіста про те, чи не поміняє Україна свої відносини з Росією, Павло Клімкін заперечив, наголосивши, що нинішній менталітет українських громадян і їхнє ставлення до Росії, а також курс на ЄС і НАТО - "це назавжди".
 
"Якщо ви запитаєте у людей на вулицях, це назавжди. Йдеться про наш менталітет, про нашу історію, про нас - українців. Україна продовжить рух до трансатлантичної спільноти в напрямку НАТО, ЄС. Можуть бути деякі відмінності, тимчасові рамки, але з точки зору стратегії, це вирішено на 100%", - заявив він.
 
Як відомо, комік Володимир Зеленський, який лідирує в першому турі виборів президента України, раніше виступив за проведення референдуму щодо руху в Євросоюз. Окрім того, він запропонував вступати до ЄС за неіснуючою процедурою.