Аваков погрожує Ляшку «солідним» штрафом за показаний бюлетень

10:02, 02.04.2019
Аваков погрожує Ляшку «солідним» штрафом за показаний бюлетень

Аваков: Садити в тюрму нікого не потрібно, але солідний штраф би не завадив (Укрфото)

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку потрібно призначити штраф за публічну демонстрацію бюлетеня після голосування.
 
Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає "Укрінформ".
 
"Питання, наскільки буде принциповим орган розслідувань і суд, щоб дійти до кінця. На мій погляд, це важливо зробити. Звичайно, що за те, що Олег Ляшко демонстрував свій бюлетень, на цьому етапі садити в тюрму нікого не потрібно, але солідний штраф їм би не завадив, це була б хороша превенція", - підкреслив Аваков.
 
Голова правління мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська також вважає, що Ляшка є сенс оштрафувати за те, що він показав заповнений бюлетень.
 
За її словами, у більшості випадків українці фотографували або якось інакше показували свої бюлетені, порушуючи таємницю голосування, не тому що мав місце підкуп голосів.
 
На думку Айвазовської, це психологічна особливість українського виборця, який вважає бюлетень своєю власністю, яку можна продавати, всім показувати та взагалі робити з ним все, що захочеться.
 
Нагадаємо, під час голосування на одній з дільниць кандидат на пост президента України Олег Ляшко продемонстрував в присутності телекамер та виборців бюлетень із результатами свого волевиявлення. Комітет виборців України звинуватив його в порушенні таємниці голосування.