CRP: Тимошенко через офшори оплачувала послуги лобістів США

16:59, 29.03.2019
CRP: Тимошенко через офшори оплачувала послуги лобістів США

(УНІАН)

Кандидатка у президенти України Юлія Тимошенко оплачувала через підставні компанії й офшорні рахунки послуги з лобіювання американської "таємничої" структури Aveiro LP.В.

 

Про це йдеться в дослідженні Center for Responsive Politics, пише УП

 

На підставі американського закону про реєстрацію іноземних агентів – FARA, стало відомо, що Тимошенко – кінцевий "бенефіціар операції з надання іноземного впливу, що фінансується через мережу підставних компаній і офшорних рахунків".

 

Дослідниця Анна Массолія, яка підготувала матеріал, зазначила, що викриття таємних операції проти Тимошенко не завадили появі інших іноземних впливів і лобістських кампаній, які захищають її інтереси.

 

"Використовуючи складну мережу компаній з обмеженою відповідальністю, офшорних рахунків, підставних корпорацій та інших секретних структур, іноземні агенти, які стверджують, що діють від імені Тимошенко, витратили понад 2,3 млн дол. на операції впливу в Сполучених Штатах, навіть не розкриваючи, хто їх фінансує", - йдеться в дослідженні CRP.

 

Зокрема, вашингтонська компанія Wiley Rein подала до американського Мін’юсту документи, які свідчать про те, що Тимошенко є кінцевим бенефіціаром з оплати послуг "таємничої" фірми Aveiro LP.

 

Фірма нібито лобіювала інтереси чоловіка Тимошенко Олександра.

 

Водночас, в документах Wiley Rein йдеться про те, що насправді робота Aveiro LP була спрямована на просування інтересів Юлії Тимошенко і її політичної партії "Батьківщина".

 

Нові дані FARA вказують на те, що Уайлі Рейн працював на чоловіка Тимошенко і займався лобістською діяльністю за кордоном, такою як зустріч з членами Конгресу.

 

Стверджується, що Рейн зізнався в роботі, в якості іноземного агента, на Олександра Тимошенка з 2011 до 2014 року, доки екс-прем’єрку не звільнили з в’язниці в Україні.

 

У наступні роки Рейн не повідомляв про лобіювання для Тимошенко.

 

Однак, як стверджують в дослідженні, нові таємничі клієнти Рейна викликають підозри. У CRP вважають, що ці клієнти могли стати прикриттям для Тимошенко.

 

Крім того, фірма розкрила, що її послуги оплачують через різні компанії з обмеженою відповідальністю і офшорні компанії з ще більш сумнівними зв'язками.

 

Також лобістська фірма колишнього конгресмена Боба Лівінгстона - Livingston Group, підписала у 2018 році контракт з Innovative Technology and Business Consulting LLC. До цього компанія розірвала угоду з Avenue Strategies і Two Paths LLC, які пов’язують з Тимошенко.

 

Фірма Лівінгстона почала лобіювати інтереси Тимошенко і організовувати для неї зустрічі, хоча у документах про політика не йшлося.

 

Сама Тимошенко зв’язок з лобістськими організаціями заперечує.