Петро Порошенко судитиметься не з «1+1», а з Коломойським

22:08, 27.03.2019
Петро Порошенко судитиметься не з «1+1», а з Коломойським

За словами президента Петра Порошенка, Ігор Коломойський "перейшов червону лінію" (фото: Микола Лазаренко)

Президент України Петро Порошенко заявив, що збирається судитися не з журналістами телеканалу "1+1", а з власником каналу олігархом Ігорем Коломойським.
 
Про це президент сказав в інтерв'ю українським телеканалам, передає "Українська правда".
 
Так, зокрема Петро Порошенко заявив, що деякі українські телеканали перейшли на "лінію брехні" та перейняли риторику Росії і це призвело до "необхідності" подати позов.
 
"Позов проти каналу, який належить олігарху-втікачу, який висмоктав з України велику кількість мільярдів грошей українців і зараз цими мільярдами, думає, що він з-за кордону буде керувати країною", - сказав Порошенко.
 
За його словами, у цього олігарха нічого не вийде, бо він "перейшов червону лінію".
 
"Я ніколи не судився і не збираюся судитися з журналістами, мова йде про власників каналу і олігархів", - додав Порошенко.
 
Щодо санкцій проти телеканалу, то президент заявив, що треба почекати рішення суду.
 
"Мова йде про олігарха, який намагається, в тому числі і через своїх ручних кандидатів, перетягнути керівництво країною, повернути собі активи, які були націоналізовані, за гроші, які були незаконно через механізми шахрайства, відмивання виведені з України", - сказав Порошенко.
 
Як повідомляла "УМ",  Петро Порошенко подав до суду на 1+1заявивши, що фейки в ефірі одного з найбільших телеканалів, який належить олігарху, є спробою підірвати імідж України в світі.
 
У свою чергу на телеканалі Ігоря Коломойського заявили, що вважають позов президента України Петра Порошенка проти них "тиском на свободу слова".
 
Як відомо, телеканал 1+1 активно підтримує на виборах президента коміка Володимира Зеленського, якого пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Натомість напередодні виборів канал рясніє критикою чинного президента України Петра Порошенка.