За спам і пости про Україну Facebook видалив 1907 сторінок Росії

12:58, 26.03.2019
За спам і пости про Україну Facebook видалив 1907 сторінок Росії

Facebook позбавляється кремлівської пропаганди

Соцмережа Facebook видалила 1 тисячу 907 сторінок, груп і акаунтів, пов'язаних із Росією, переважно за спам, а також за неналежну поведінку.
 
Про це повідомив голова відділу кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер, передає Facebook Newsroom.
 
"Люди, які стоять за цими діями, використовували підроблені облікові записи в основному для роботи з групами і сторінками, що публікують спам", - ідеться в повідомленні.
 
До того ж, як зазначається, невелика кількість розміщених матеріалів були пов'язані з українськими новинами і політикою, включаючи конфлікт на сході України; місцевою й регіональною політикою; українським патріотизмом; біженцями; українськими військовими; ситуацією в Криму і корупцією.
 
У Facebook і Instagram було 86 сторінок, 64 Фб-акаунти і 1 тисяча 757 груп, залучених до спам-активності. Близько 50 тисяч блогів були підписниками однієї чи декількох сторінок і близько 1,7 мільйона - учасниками цих груп.
 
Реклами в них не виявлено.
 
Також повідомляється, що 26 березня Facebook видалив 2 тисячі 632 пов'язаних з Іраном, Росією, Македонією та Косово сторінки, групи й облікових записи, які скоординовано займалися неналежними діями у Facebook та Instagram.
 
513 сторінок, груп і акаунтів, пов'язаних з Іраном, діяли в Єгипті, Індії, Індонезії, Ізраїлі, Італії, Кашмірі, Казахстані чи в цілому на Близькому Сході і в Північній Африці.