У Нафтогазі посміялись з планів Медведчука задорого купувати газ у Москви

09:42, 24.03.2019
У Нафтогазі посміялись з планів Медведчука задорого купувати газ у Москви

Бойко та Медведчук на зустрічі з прем'єром Росії Медведєвим (кадр відео)

У "Нафтогазі" порахували наскільки вигідна Україні "знижка" на газ, яку Москва запропонувала кандидату у президенти України Юрію Бойку та главі політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку.
 
Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".
 
"Нагадаємо нашим російським колегам, що за чинним контрактом, зміненим в арбітражі, вони ВЖЕ мусять продавати нам газ за ціною на 48% дешевше, ніж та, яка вийшла б у березні за формулою в початковому контракті. Тому пропонувати знижку 25% це якось несерйозно", - йдеться у повідомленні.
 
У "Нафтогазі" зазначили, що Медведчук говорив про поставки газу за ціною 240-260 доларів за тисячу куб. м., у той час, як Україна купувала на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому 226 доларів за тисячу куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 доларів за тисячу куб. м.
 
У компанії також нагадали, що Бойко, маючи таку нагоду, мав би ще обговорити долю бурових вишок, які Росія прихопила разом з анексованим Кримом.
 
"А ще нам цікаво, чи не забув пан Бойко обговорити долю вишок свого імені, які Росія вкрала у нас у Чорному морі. Нагадаємо, суд у Гаазі визнав Росію винною у незаконному захопленні наших активів і приступив до визначення обсягу компенсації", - поцікавились в "Нафтогазі".
 
За розрахунками "Нафтогазу", обсяг компенсації може скласти близько 5 мільярдів доларів плюс накопичені відсотки.
 
Як повідомляла "УМ", Бойко і Медведчук зусрілись у Москві з Медведєвим. При цьому кум Путіна Віктор Медведчук заявив, що в разі прямого постачання газу з Росії, ціна на газ стане набагато нижчою.
 
Зауважимо, українська СБУ не виключає зв'язок візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука із попередженим СБУ в Харкові терактом у метро, а президент Петро Порошенко зазначив, що кандидат у президенти Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук "поповзли до Путіна на колінах".