У Львові завершили розслідування справи пропагандистки Олени Бойко

10:11, 16.03.2019
У Львові завершили розслідування справи пропагандистки Олени Бойко

Слідчі Управління СБУ у Львівській області завершили досудове розслідування у справі російської пропагандистки Олени Бойко (Віщур), яку підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

Про це поінформували в СБУ у Львівській області.

 

“Кримінальне провадження передано до обласної прокуратури для підтримання державного обвинувачення у суді. Починаючи з 2014 року, агітаторка розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона у ЗМІ постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України”, — повідомили в СБУ.

 

Нагадаємо, 17 січня Служба безпеки України повідомила, що затримала українську журналістку Олену Бойко. Перед цим її депортували з Росії. Преображенський суд Москви визнав Бойко винною в порушенні правил перебування на території Росії, оштрафував на 5 тисяч рублів й ухвалив рішення про видворення за межі Російської Федерації. Суд встановив, що Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року.