Етапований без теплого одягу Володимир Балух «знайшовся» в Ярославлі

10:22, 14.03.2019
Етапований без теплого одягу Володимир Балух «знайшовся» в Ярославлі

Володимир Балух, як виявилося, - вже в Ярославлі (фото: RFE/RL)

Етапований з анексованого Криму та незаконно засуджений за прапор України активіст Володимир Балух "знайшовся" в Ярославлі в Росії (265 кілометрів на північний схід від Москви).
 
Про це повідомила російська журналістка і громадський активіст Вікторія Івлєва.
 
"Загублений у пересилках Володимир Балух, раптово вихоплений без теплого одягу з колонії в Керчі, знайшовся завдяки зусиллям великої кількості людей в різних містах Росії. Знайшовся він сьогодні вночі в Ярославлі. До цього Балух був у Воронежі, але там його виявити не вдалося, а ще до цього - в Краснодарі. Сьогодні о 16.30 його вивезли з Ярославля, ймовірно, до Твері", - написала активістка 13 березня у Фейсбуку.
 
За її словами, "турботливі люди з "Руси сидящей" встигли передати йому трохи продуктів, а місцеві зеки - теплі черевики".
 
Активістка подякувала всім, хто "шукав і таки знайшов Балуха".
 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що етапованого політв'язня з Криму Володимира Балуха перевезли до СІЗО Армавіра Краснодарського краю Росії.
 
А перед цим у СІЗО Сімферополя відмовилися прийняти передачу для Володимира Балуха від його дружини.
 
2017 року Володимир Балух був засуджений окупантами Криму за прапор України на даху свого будинку. У тюрмі він на знак протесту голодував більше 200 днів, внаслідок чого значно погіршилося його здоров'я.