Ірпінь планує збільшити площу міста удвічі за рахунок лісів

12:22, 13.03.2019
Ірпінь планує збільшити площу міста удвічі за рахунок лісів

Депутати міської ради Ірпеня під Києвом мають намір незаконно змінити межі міста з 1724 га до 3705 га.

 

Про це стало відомо з проектів відповідних рішень міськради, які оприлюднили місцеві ЗМІ, повідомляють Українські новини. 

 


За даними видання, відповідна сесія міськради, на якій буде розглянуто питання про розширення меж міста, запланована на 9 ранку четверга, 14 березня.

 

 

 

 

При цьому, як відзначають журналісти, на офіційному сайті міськради оголошення про проведення сесійного засідання з'явилося лише в середу. У заздалегідь оприлюдненому порядку денному всього 6 питань, серед яких немає проекту змін меж міста.

 

 

 

 

Однак ряд опозиційних депутатів оприлюднили надані їм напередодні апаратом міськради проекти рішень, згідно з якими порядок денний розширений з 6 до 127 питань.

 

Місцева мешканка, активістка Неля Лавровська переконана, що на сесії планується чергове порушення закону від депутатів - прийняття рішення про розробку проекту землеустрою на зміну меж міста Ірпінь.

 

"Згідно із законом, проекти рішень сесії та її порядок денний повинні оприлюднювати за 20 днів до їх прийняття - щоб громада могла ознайомитися з ними і заздалегідь взяти участь у безпосередньому прийнятті рішення. В. о. міського голови - секретар ради Анастасія Попсуй, як і колишній секретар ради Юрій Денисенко, не оприлюднюють проекти рішень взагалі, тільки розсилають їх депутатам за 2-3 дні до проведення сесії", - зазначає Лавровська.

 

Видання нагадує, що зміна кордонів територій місцевого самоврядування не може здійснюватися без попереднього з'ясування думки населення щодо відповідних територій шляхом проведення референдуму, якщо це дозволяється законом. За інформацією журналістів, до переліку земель, які потраплять під розширення, мають увійти і землі на заплаві річки Ірпінь, які влада запланувала незаконно забудувати згідно із скандальним Генпланом.

 

Нагадаємо, раніше ряд народних депутатів ініціювали у парламенті проект постанови про проведення дострокових виборів міської ради та міського голови Ірпеня.

 

У місті регулярно нападають на активістів, які протестують проти незаконної забудови заплави річки Ірпінь.

 

Як з'ясували журналісти, практично жоден державний орган незаконну забудову заплави не погоджував.