Тимошенко з погрозами вимагає від Порошенка знятися з виборів

13:51, 11.03.2019
Тимошенко з погрозами вимагає від Порошенка знятися з виборів

Юлія Тимошенко вимагає від свого головного конкурента знятися з виборів (фото: facebook.com)

Лідер партії "Батьківщина" і кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що, оскільки наразі  імпічмент неможливий, діючий президент Петро Порошенко має зняти свою кандидатуру з виборів президента після скандалу щодо розкрадання в "Укроборонпромі".
 
Про це вона сказала під час погоджувальної ради в понеділок, передає "Українська правда".
 
За її словами, в парламенті нібито покриваються оборудки на оборонних коштах.
 
"Ми вимагали негайного імпічменту президента. Але зрозуміли, що сьогодні такої волі ні в парламенті, ні в Генпрокуратурі, ні в Верховному суді немає", - заявила Тимошенко.
 
Вона додала, що її фракція також вимагала створення відповідної тимчасової слідчої комісії у парламенті ,але необхідна постанова не була зареєстрована, а розслідування справи щодо Порошенка передали вже існуючій ТСК під керівництво представника "Блоку Петра Порошенка".
 
"Я вимагаю від Порошенка зняти свою кандидатуру з виборів і йти знімати імунітет з себе і відповідати перед законом", - закликала політик.
 
Кандидат у президенти додала, що якщо Порошенко не зробить цього сам, то новий президент змусить його відповідати.
 
"Якщо зараз цього не буде зроблено, то новий президент притягне до кримінальної відповідальності і Порошенка за корупцію на грошах армії, і його корупційне оточення - Свинарчуків, їхніх дітей, друзів і подільників", - додала Тимошенко.
 
Також вона стверджує, що діюча влада нібито переслідує її однопартійців і Україну перетворили на "37-й рік часів Сталіна".
 
У свою чергу голова фракції БПП Артур Герасимов пригадав Тимошенко газові контракти 2009 року, зазначивши, що за кошти від цих контрактів президент Росії Володимир Путін купив чимало танків, а також вкотре дорікнув їй за розбазарювання армії за часів прем'єрства Тимошенко та "російських кураторів".
 
"Коли у вас, Юліє Володимирівно, у штабах сидять російські куратори і, мабуть, використовуються російські гроші, то вибачте ми не тільки закликаємо створити ТСК, а й звернулися до вас скласти мандат на час розслідування, але ви це проігнорували", - сказав нардеп.
 
Після цього Тимошенко заявила, що ніяких російських політтехнологів у її штабі немає.
 
У залі почалася сварка, яку намагався зупинити спікер Верховної ради Андрій Парубій.
 
Він закликав депутатів і кандидатів у президенти утриматися від маніпуляцій і не проводити передвиборну агітацію у стінах парламенту.
 
Нагадаємо, раніше кандидатка в президенти Юлія Тимошенко звинуватила в причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявила, що оголошує імпічмент.
 
При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.
 
Петро Порошенко також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".