«Сила Людей» підтримала рішення Дмитра Гнапа знятись з виборів

18:17, 02.03.2019
«Сила Людей» підтримала рішення Дмитра Гнапа знятись з виборів

(Фото: gazeta.ua)

З'їзд політичної партії "Сила Людей" підтримав рішення екс-журналіста Дмитра Гнапа, який вирішив зняти свою кандидатуру з президентської кампанії.

 

Про це Дмитро Гнап повідомив у коментарі Громадському.

 


"Партія закликала мене припинити кампанію... я кампанію припиняю, як я і раніш обіцяв і публічно заявляв, знімаюсь на користь єдиного кандидата від демократичних сил, який унаслідок перемовин Садового та Гриценко став Гриценко", — повідомив Дмитро Гнап.

 

Він пояснив, що партія не могла зняти його з виборів, а лише рекомендувати знятись.

 

"Лише по волі кандидата, мене закликали знятись і я знімаюсь, бо з'явився єдиний кандидат від демократів", — додав він.

 

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, раніше кандидат у президенти України Дмитро Гнап закликав делегатів ХІ з'їзду партії "Сила людей" підтримати єдиного кандидата на посаду глави держави Анатолія Гриценка.

 

"Я не належу до симпатиків Гриценка, я не фанат Гриценка, але сьогодні, по-перше, для України краще, вибираючи між Порошенком, Тимошенко, Зеленським і так далі, все-таки підтримати єдиного кандидата, яким став Гриценко, - це з одного боку. А з іншого боку – ми ж зобов'язання на себе взяли: буде єдиний кандидат, хоча ми в це не вірили, підтримаємо його... Хочеш - не хочеш, треба бути послідовними і йти до кінця. Це питання нашої репутації", - сказав Дмитро Гнап.  

 

Він нагадав, що рішення про висунення єдиного кандидата ухвалювалося на з'їзді партії в січні – "ним став Анатолій Гриценко".

 

Дмитро Гнап наголосив, що у нього своє ставлення до Анатолія Гриценка. "П'ять років тому він забанив мене в Фейсбуці після одного з наших журналістських розслідувань про його діяльність на посаді міністра оборони", - розповів кандидат в президенти.

 

Дмитро Гнап також вибачився за скандал, пов'язаний з відстрочкою перерахування ним преміальних грошей на потреби армії.

 

"Значні сили було кинуто, щоб з цієї історії роздути мегаскандал, хоча свої помилки я не відкидаю, я визнаю... Щоб не ставати об'єктом критики, не треба підставлятися. Я визнаю - я підставився, я підставив якоюсь мірою вас всіх, тому що вам довелося розгрібати цей скандал, тому вибачте мені за це. Я отримав урок, сподіваюся, що ми на цьому теж, як партія, здобули досвід", -  заявив він.

 

Як повідомляла УМ, Кандидат у президенти Дмитро Гнап услід за Андрієм Садовим заявив, що готовий зняти свою кандидату на користь іншого кандидата Анатолія Гриценка.

 

Партія "Сила людей" закликала свого представника на виборах президента Дмитра Гнапа відмовитися від участі у виборах через те, що він не перерахував у 2015 році отримані редакцією "Слідство.Інфо" 15 тисяч євро на потреби армії.