Порошенко внесе до ВР новий законопроект про покарання за незаконне збагачення

18:42, 27.02.2019
Порошенко внесе до ВР новий законопроект про покарання за незаконне збагачення

Президент України Петро Порошенко має намір внести до парламенту законопроект про покарання чиновників за незаконне збагачення після того, як Конституційний Суд оприлюднить рішення про визнання статті Кримінального кодексу "незаконне збагачення" неконституційною.

 

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку в Запорізькій області, повідомляє прес-служба Президента. 

 

"Я хочу всіх заспокоїти і сказати, що як тільки рішення буде оприлюднено, як тільки ми з ним ознайомимося, я негайно дам доручення терміново, з урахуванням висновку Конституційного Суду, підготувати і внести до Верховної Ради (я визначу його як невідкладний) законопроект про передбачене покарання для чиновників за незаконне збагачення", - сказав він 

 

Петро Порошенко запевнив, що нову редакцію статті буде "виписано так, що і комар носа не підточить".

 

Він також зазначив, що це рішення КС "лише очікується, його ще ніхто не бачив", немає навіть підтвердження, але є негативна реакція в соціальних мережах.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що стаття про незаконне збагачення чиновників, скасована Конституційним судом, не була дієвою на практиці.
 


"Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Спеціалісти в галузі права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування", - сказав генпрокурор.

 

Як повідомляла "УМ", 26 лютого Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачає притягнення особи до відповідальності за незаконне збагачення. Відтепер усі кримінальні справи, порушені правоохоронцями за фактом незаконного збагачення, мають бути закриті.
 
Пізніше стало відомо, що 59 народних депутатів України звернулися до Конституційного суду, щоб скасувати статтю про незаконне збагачення.