У ГПУ немає справ проти кандидатів у президенти, а от нардепа-БЮТівця Дубіля ждуть на допит (відео)

16:17, 27.02.2019
У ГПУ немає справ проти кандидатів у президенти, а от нардепа-БЮТівця Дубіля ждуть на допит (відео)

У Генеральної прокуратури України немає жодних питань до кандидатів у президенти. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у вівторок.

"Я знаю про не менше двох кандидатів, які б дуже хотіли, щоб до них були справи - для іміджу потерпілих, переслідуваних владою. Мало того, вони вже навіть анонсують, що їх ось-ось будуть арештовувати. Ні", - запевнив Луценко.

А от щодо народного депутата від "Батьківщини" Валерія Дубіля, то Державне бюро розслідувань чекає його на допит 28 лютого. У справі про винаймання політтехнологів з Росії для створення передвиборчої мережі.

"Саме він, за наявними в нас доказами (в тому числі аудіо-, записаними в законний спосіб Службою безпеки України), координував і організовував оплату технологів, у тому числі, з Російської Федерації, котрі організовували сітку для виборів, яка фінансувалася з-поза виборчого фонду", - сказав на брифінгу Луценко. Додавши, що "суми фінансування, які були заплановані, вражають: йдеться про сотні і сотні мільйонів".

Однак чи прийде Дубіль на допит, вирішуватиме він сам. 

"Він, звичайно, не позбавлений депутатської недоторканності і може лише з власного бажання прийти на цей допит", - пояснив генпрокурор.