Організатори «Євробачення» підтримали Суспільне в питанні MARUV

11:02, 26.02.2019
Організатори «Євробачення» підтримали Суспільне в питанні MARUV

Суспільне почне переговори з іншим кандидатом представляти Україну на Євробаченні-2019 у вівторок 26 лютого (фото: facebook.com/MaruvOfficial)

Європейська мовна спілка як організатор пісенного конкурсу "Євробачення" спокійно сприйняла те, що співачки MARUV не представлятиме Україну цього року.
 
У повідомленні про цей факт EBU виклала аргументацію Національної суспільної телекомпанії України з цього приводу.
 
Зокрема, зазначається, що НСТУ та співачка, яка перемогла у національному відборі на "Євробачення", не досягли згоди щодо місії учасника, тоді як виконавець є послом України і представляє не лише музику, а й погляди українського суспільства.
 
Також національний мовник зобов’язаний забезпечити неполітичний характер конкурсу - а НСТУ побоюється ескалації розколу українського суспільства.
 
Європейська мовна спілка констатувала: "Кожен мовник країни-учасниці відповідальний за відбір свого учасника на пісенний конкурс "Євробачення" у відповідності до правил, встановлених Європейською мовною спілкою".
 
"На даний час телекомпанія веде переговори про оголошення представника цьогорічного конкурсу - і після їхнього підтвердження його буде оголошено на офіційних каналах Євробачення", - додали в EBU.
 
Як очікується, UA: Суспільне почне переговори з іншим кандидатом представляти Україну на Євробаченні-2019 у вівторок, 26 лютого.
 
Нагадаємо, співачка Ганна Корсун, або Maruv, яка перемогла в Національному відборі на Євробачення-2019 та їздить з гастролями до Росії, не представлятиме Україну на пісенному конкурсі.
 
Зранку 25 лютого 2019 року співачка Maruv заявила про тиск на неї з боку Національної телекомпанії України. Нібито її нібито намагаються змусити відмовитися від участі в конкурсі. Вона також заявила про готовність відмовитися від виступів в Росії.
 

Як повідомляла УМ, 23 лютого Maruv перемогла у фіналі національного відбору "Євробачення-2019" у Києві. Та мала представляти Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.


Однак згодом стало відомо, що у співачки заплановано сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі. Це спричинило шквал питань щодо того, чи може співачка їхати на конкурс.