Екс-глава Генштабу Володимир Замана арештований без права на заставу (відео)

09:25, 26.02.2019
Екс-глава Генштабу Володимир Замана арештований без права на заставу (відео)

Володимир Замана назвав рідозру фабрикуванням фактів і наколепом (фото: Уніан)

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному в державній зраді колишньому начальнику Генерального штабу Володимиру Замані у вигляді тримання під вартою до 27 березня 2019 року.
 
Прокурори вимагали обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки він може залишити країну, повідомляє "Українська правда".
 
Володимир Замана звинувачується в зменшенні особового складу боєздатних військовослужбовців та розформуванні військових частин. Його дії нібито позбавили державу протиповітряної оборони.
 
Правопорушення, у яких звинувачують Володимира Заману, не передбачають можливості внесення застави.
 
Екс-керівник Генштабу підтвердив, що як військовослужбовець із більш ніж 36-річним стажем розуміє, що йому висунуто серйозні обвинувачення, однак стверджує, що в тексті підозри "жодної букви правди немає".
 

"Фабрикування фактів і наклеп", - назвав підозру Володимир Замана.
 
За словами екс-керівника Генштабу, свідків, на чиї покази посилається слідство, свого часу він звільнив з посад "через неналежне виконання посадових обов'язків".
 
Він запевнив, що готовий відповідати по кожній директиві зокрема про скорочення військових частин і пояснити свої рішення, наголошуючи що за ці документи погоджував не він один, а цілий колектив Генштабу.
 

Екс-керівник Генштабу стверджує, що не мав жодних контактів з військовими силами Росії, а в Росії "був один раз на переговорах", куди його послали.
 
Володимир Замана також заперечує будь-яку змову з екс-президентом Віктором Януковичем та запевняє, що бачився з ним лише тільки в офіційній обстановці.
 
Як передає "Цензор.нет", він заявив: "Я спокою не дам. Вийду звідси - Не буду сидіти мовчки. Вийду звідси - обов'язково покусаю".
 
Також раніше на засіданні 25 лютого суддя Печерського райсуду В'ячеслав Підпалий задовольнив клопотання захисту про долучення до справи документів, що характеризують особу Володимира Замани та діагноз про хронічне захворювання, встановлений 2014 року (не розголошується).
 
Адвокат Юрій Мартиненко зазначив, що за станом здоров’я Володимир Замана потребує щоденного лікування.
 
Захист пояснив, що Володимир Замана не визнає оголошеної йому підозри, але готовий доводити свою невинуватість у суді, і на підтвердження того, що не збирається втікати, готовий здати свій закордонний паспорт.
 
Нагадаємо, як повідомив 25 лютого головний військовий прокурор Анатолій Матіос, колишній начальник Генерального штабу Володимир Замана отримав підозру в державній зраді. У суді Володимир Замана назвав вручену йому підозру "галіматьєю".