Есмінець США «Дональд Кук» зайшов до Одеси (фото)

12:32, 25.02.2019
Есмінець США «Дональд Кук» зайшов до Одеси (фото)

(фото: "Думська")

Ракетний есмінець США USSDonaldCook (DDG75) увійшов вранці, 25 лютого, в морський торговий порт Одеси і пришвартувався біля 16-го причалу Морського вокзалу.
 
Про це повідомляє "Думська".
 
Відзначається, що за попередньою інформацією, він пробуде в Одесі три дні - до 27 лютого включно.
 
За даними видання, "Кук" увійшов в чорноморський регіон ввечері 19 лютого, і весь цей час був у відкритому морі.
 
 
З посиланням на командування 6-го флоту США повідомляється, що есмінець прибув, щоб "провести операції із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність в цьому регіоні".
 
У виданні додали, що він уже взяв участь в маневрах з фрегатом TCGFatih (F242) військово-морських сил Турецької Республіки та подібні навчання будуть проведені і з кораблями Військово-морських сил України.
 
 
Повідомляється, що у вересні 2015 року DDG75 заходив до Одеси для участі в спільних українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2015".
 
 
USS Donald Cook (DDG75) належить до раннього типу есмінців класу "Арлі Берк". Введено в дію в серпні 1998 року. Довжина 154 метри, ширина - 20, осаду - 9 метрів. Повна водотоннажність - близько 9 тисяч тонн. Швидкість - 32 вузла. Має на борту 90 пускових установок для ракет "Томагавк", "АСРОК" і "Стандарт-2", а також протикорабельні ракети "Гарпун". Несе різноманітне артилерійське, зенітне і торпедне озброєння.
 
 
19 грудня  у порт Одеси зайшов розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo. Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон тоді заявив, що Чорне море не належить Росії, а британські військові кораблі, що прибули до Одеси цього тижня, демонструють солідарність з Україною та підкреслюють, що "Україна не на самоті".
 
"Важливо те, що кожна країна, не тільки Велика Британія, а й кожна західна країна, а також інші країни світу, які поділяють наші цінності, повинні стояти пліч-о-пліч з Україною у важкі часи. Ми повинні зробити абсолютно чітким і зрозумілим для Кремля, що те що вони роблять, є абсолютно неприйнятним, і ці дії не залишаться без відповіді", - наголосив він.