У НАТО заявили, що Росія хоче знищити світовий порядок

12:35, 24.02.2019
У НАТО заявили, що Росія хоче знищити світовий порядок

Заступник головнокомандувача збройних сил НАТО в Європі Джеймс Еверард заявив, що анексія Криму, яку здійснила Росія, змінила євроатлантичне середовище безпеки.

 

Про це він заявив на засіданні підкомітету безпеки та оборони, повідомляє Польське радіо.

 

Віце-голова збройних сил НАТО в Європі заявив, що після розпаду Радянського Союзу багато держав визнало мир чимось даним раз назавжди. Він додав, що замість колективної оборони, було вирішено зосередитися на миротворчих місіях.

 

"2014 року ми зазнали шоку, коли Росія анексувала Крим. Це цілком змінило євроатлантичне середовище безпеки. Ми не були на це готовими", – сказав генерал Джеймс Еверард.

 

Він також відзначив, що Північноатлантичний альянс має одного державного суперника – Росію. "Сьогодні ми змушені помірятися з більш небезпечною Росією, яка хоче відбудувати свою позицію, знищуючи міжнародний лад", – додав Джеймс Еверард. На його думку, наміром Москви не є перемога у тривалій війні, а реалізація коротких кампаній з конкретною метою, за допомогою гібридної війни, до якої належать стратегічне залякування, дезінформація та дестабілізація.