Рятувальники спустили з гори Піп Іван двох постраждалих туристів

09:04, 24.02.2019
Рятувальники спустили з гори Піп Іван двох постраждалих туристів

(ДСНС Івано-Франківщини)

Рятувальники спустили з гори Піп Іван на Івано-Франківщині двох постраждалих туристів, які найбільше потребують допомоги.

 

Визволення інших перенесли через складні погодні умови.


Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, потерпілих з гіпотермією та обмороженням кінцівок і обличчя направлено у Верховинську центральну районну лікарню.

 

За даними ДСНС, у рятувальній операції беруть участь 34 працівників відомства та 6 одиниць техніки.

 

Як повідомляла УМ, у Карпатах в Івано-Франківській області загинули двоє туристів, які рухалися на гору Піп Іван-Чорногорський

 

"22 лютого о 21:45 до ДСНС надійшла інформація, що на пошуково-рятувальний пост на горі Піп Іван звернулася група туристів (8 осіб), які рухалися на гору Піп Іван-Чорногорський. О 21:30 до рятувального посту на ношах були транспортовані троє туристів зі значними обмороженнями (один з них без ознак життя), п'ятеро туристів прибули самостійно", - повідомили в прес-службі Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

 

У ДСНС підкреслили, що станом на 22:10 п'ятниці з групи туристів на горі Піп Іван загинули 2 людей, решта, 6 туристів, знаходяться в приміщенні рятувального поста. Загроза життю відсутня.