Справа Гандзюк: В СБУ заявляють, що Мангер відмовився свідчити

18:51, 20.02.2019
Справа Гандзюк: В СБУ заявляють, що Мангер відмовився свідчити

У Службі безпеки України повідомили, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер відмовився дати свідчення у справі.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Фейсбук.

 

"15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України.
Більше того, 20 лютого 2019 на пропозицію слідчого дати показання з приводу підозри Мангеру, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати", - йдеться в заяві.

 

В Генеральній прокуратурі вважають, що позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про  "свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа". 

 

Як повідомляла УМ, Очільник Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, вийшов на роботу після того, як його випустили з СІЗО під заставу.

 

Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави.
 
 
Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 

 

Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.