8 кандидатів у президенти попросили охорону Нацполіції - Арсен Аваков

13:41, 18.02.2019
8 кандидатів у президенти попросили охорону Нацполіції - Арсен Аваков

Арсен Аваков: вже зареєстровано 1 тисячу 477 заяв та повідомлень, пов'язаних і з незаконною агітацією, підкупом виборців, пошкодженням майна та хуліганські дій (фото: Ярослав Стаднік)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вісім кандидатів у президенти звернулися до поліції з проханням про охорону.
 
Про це він сказав на координаційній нараді правоохоронних органів у понеділок.
 
"Проводимо роботу щодо охорони кандидатів на пост президента України. Наразі з таким проханням звернулися до Національної поліції вісім кандидатів", - цитує міністра "Українська правда".
Хто саме з кандидатів попросив про охорону, міністр не уточнив.
 
При цьому він зазначив, що МВС не буде втручатися у виборчий процес щодо підтримки когось із кандидатів у президенти, і кожен, незалежно від провладності чи опозиційності, матиме рівні права.
 
Очільник відомства розповів, що наразі вже зареєстровано 1 тисячу 477 заяв та повідомлень, пов'язаних і з незаконною агітацією, підкупом виборців, пошкодженням майна та хуліганські дій, через що відкрито 61 кримінальне провадження та складено 306 протоколів про адмінпорушення.
 
"З метою  профілактики таких порушень проводяться зустрічі з керівниками політичних організацій, їх осередків на місцях, а також з довіреними особами кандидатів. Роз'яснюємо неприпустимість і дестабілізацію обстановки в регіонах і державі в цілому", - наголосив він.
 
Також Аваков заявив, що до правоохоронних органів надходять дані про розгортання системи масштабного підкупу і якщо це "перейде у фазу скоєння злочину", то поліція миттєво відреагує.
 
Крім того він додав, що МВС співпрацює з Інтерполом та Європолом для недопущення зовнішнього втручання у сервери Центральної виборчої комісії.
 
Нагадаємо, раніше шоумен та кандидат у президенти України Володимир Зеленський поскаржився до поліції на стеження.