Росія використовує колишнього омбудсмена Ніну Карпачову у гібридній війні проти України - Геращенко

17:28, 17.02.2019
Росія використовує колишнього омбудсмена Ніну Карпачову у гібридній війні проти України - Геращенко

(Андрій Гудзенко/LIGA.net)

Росія використовує колишнього омбудсмена України Ніну Карпачову у гібридній війні проти України.

 

Про це заявила, перший віце-спікер Ірина Геращенко у Фейсбук

 

"Дуже цікава інформація від захисників наших військовополонених моряків, адвоката Миколи Полозова. Виявляється, ФСБ і російська генеральша-омбудсмен допустили в СІЗО до в‘язнів таку собі Ніну Карпчову. А офіційну і повноважну українську уповноважену з прав людини Людмилу Денисову, попри всі її зусилля і наполягання нашого МЗС, так і не допустили провідати моряків і навіть в суд, на всі слухання", - наголосила Геращенко.

 

За її словами, гібридна війна - це коли Росія використовує гібридного "омбудсмена", витряхує від пилюки Віктора Януковича, який заявляє, що як Петро Порошенко його попросить, то він готовий просити Путіна про заручників.

 

"Замість Денисової - Карпачова, замість Порошенка - Янукович, РФ дістає зі своїх загашників різних персонажів, які підігрують кремлівській платівці про "нелегітимність української влади. Й жахливо, що в ціх сценарії Москва грається долями живих людей", - заявляє Ірина Геращенко.


Вона вкотре наголосила на офіційній позиції української влади: "ми готові негайно передати 25 засуджених росіян, в обмін на політв‘язнів Кремля. Ми не дозволимо Кремлю забути прізвища Сенцова, Сущенка, Карпюка, Гриба, Панова і інших. Ми також вимагаємо негайного, без торгів і передумов, звільнення військовополонених моряків. І не варто нікому підігрувати огидним кремлівським сценаріям".